سیر سیاه در یک نگاه
سیر پرخاصیت اما بد بو ، تا به حال عبارت سیر سیاه به گوشتون خورده ؟ سیری که راحت تر خورده می شود بوی بدی ندارد در عین حال هم طعم شیرینی دارد ! در واقع سیر سیاه همان سیر سفید است که تخمیر شده و خواص درمانی بیشتری نسبت به سیر سفید دارد!
و اما سیر سیاه چیست ؟
سیر سیاه در واقع همان سیر سفید است که طی عملیاتی تخمیر شده است. فرایند تولید سیر سیاه سیر سفید را به مدت ۵۰ الی ۹۰ روز در دمای ۶۰ تا ۷۷ درجه و در رطوبت بین ۸۰ تا ۹۰ درصد نگهداری می کنند کار بسیار سختی است اما بعد از تخمیر سیر به شکل ژله ای تغییر می کند و رنگ حبه های سیر سیاه می شود و مزه شیرینی پیدا می کند.
وزن و ابعاد سیر سیاه
یک حبه سیر سیاه در واقع نصف یک سیر سفید است (به دلیل تخمیر)
ماده |
مقدار در هر گرم سیر |
مقدار در سیر سیاه |
شکر محلول در آب |
۴۵۰ میلی گرم |
۱.۸۸ تا ۷.۹۱ برابر افزایش پیدا می کند |
پلی فنول |
۱۳.۹۱ میلی گرم |
۴.۱۹ برابر افزایش پیدا می کند |
فلاونوئید |
۳.۲۲ میلی گرم |
۴.۷۷ برابر افزایش پیدا می کند |
آمادوری و هینز |
۱۰ میکرو گرم |
۴۰ تا ۱۰۰ برابر افزایش پیدا می کند |
فروکتان |
۵۸۰ میلی گرم |
۰.۱۵ تا ۰.۰۱ برابر کاهش پیدا می کند |
لوسین |
۵۸.۶۲ میلی گرم |
۱.۰۶ برابر افزایش پیدا می کند |
ایزولوسین |
۵۰.۰۴ میلی گرم |
۱.۶۷ برابر افزایش پیدا می کند |
سیستئین |
۸۱.۰۶ میلی گرم |
۰.۵۸ برابر کاهش پیدا می کند |
فنیل آلانین |
۵۵.۶۴ میلی گرم |
۲.۴۳ برابر افزایش پیدا می کند |
تیروزین |
۴۴۹.۹۵ میلی گرم |
۰.۱۸ برابر کاهش پیدا می کند |
همین طور که می بینید مواد درمانی و ضد سرطانی در سیر سیاه 4 الی 5 برابر بیشتر در سیر سفید می شود.
پلی فنول ها خواص درمانی زیادی دارند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. تحقیقات خارجی زیادی وجود دارد که تایید می کند که پلی فنول ها اثرات مفیدی روی پیشگیری از سرطان، درمان سرطان، پیشگیری و درمان بیماری های قلبی عروقی، کنترل دیابت نوع ۲، پیشگیری از چاقی و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد (منبع). همچنین تحقیقات دیگری هستند که خواص مفید پلی فنول ها را برای سلامت قلب و عروق، سوخت و ساز بدن، پیشیگیری از سرطان، شادابی پوست، سلامت روده ها و پیشگیری از عفونت میکروبی تایید می کنند. این اثرات مفید در تحقیقات داخلی هم ثابت شده است؛ مثلا در یک پژوهش در ایران محققین به این نتیجه رسیدند که افزايش مصرف مواد غذایی حاوی پلی فنول ها می تواند در کاهش خطر بروز و گسترش بیماریهای قلبی عروقی در بیماران دیابتی مفید واقع گردد (نشریه پژوهنده).
همه این خواص مفید در پلی فنول هاست که سیر یکی از منابع غنی پلی فنول است و سیر سیاه ۴ تا ۵ برابر سیر سفید پلی فنول دارد.
تفاوت اصلی مهم سیر سیاه با سیر سفید :
آلیسین
اگر دقت کرده باشید سیر سفید بوی تندی دارد , علت این بوی تند وجود ماده ای به نام آلیسین است که در واقع برای دفاع از خورده نشدن در برابر حیوانات و حشرات است. آلیسین در سیر سفید زیاد ولی در سیر سیاه کاهش پیدا می کند . این ماده یک ترکیب سولفوری طبیعیست و خواص آنتی بیوتیکی زیادی از جمله ضد ویروس , ضد انگل , ضد قارچ و ضد باکتری دارد.
در اینجا نکته حائز اهمیت این است که این ماده مفید در اثر تخمیر تبدیل به آنتی اکسیدان می شود. طبق تحقیقات انجام شده فرآیند تخمیر و تبدیل سیر سفید به سیر سیاه باعث افزایش خواص آن برای بدن انسان می شود. به علاوه تبدیل آلیسین به آنتی اکسیدان ها باعث می شود بوی بد سیر از بین برود.
بررسی برخی از تفاوت های سیر سفید با سیر سیاه :
سیر سفید سفید است و سیر سیاه سیاه (جواد خیابانی) ?
سیر سیاه شیرین و خوش خوراک تر است ولی سیر سفید مزه تند و زننده ای دارد.
بر خلاف سیر سفید که بوی بدی دارد سیر سیاه بویی ندارد.
سیر سفید سفت است اما سیر سیاه بافت نرم و ژله ای دارد.
مقایسه ارزش غذایی سیر سیاه با سیر سفید
ماده |
سیر سفید |
سیر سیاه |
آب |
۶۰ |
۳۴ |
پروتئین |
۶ |
۱۴ |
چربی |
۰.۵ |
۰.۵ |
کربوهیدرات (شامل فیبر) |
۲۸ |
۵۳ |
شکر |
۲۵ |
۲۷ |
فیبر |
۲ |
۲۰ |
خاکستر |
۱.۵ |
۲.۳ |
کالری |
۱۵۰ |
۲۲۰ |
برای مقایسه وزن این دو مدل سیر در نظر بگیرید که یک حبه سیر سفید درشت تقریبا ۶ گرم است و این در حالیست که یک حبه سیر سیاه درشت تقریبا ۳ گرم می باشد.
تاریخچه سیر سیاه
در قرون گذشته سیر سیاه در کشور های آسیای شرقی از جمله ژاپن , تایلند و کره جنوبی تولید می شده است . آن ها از سیر سیاه علاوه بر درمان برای طعم دادن به غذا استفاده می کرده اند. در سال های اخیر سیر سیاه در سراسر دنیا تولید و استفاده می شود.
خواص سیر سیاه
تحقیقات نشان داده که بارزترین خواص سیر سیاه به طور خلاصه عبارتند از:
- کاهش فشار خون
- پیشگیری از سرطان
- بهبود سرعت درمان سرطان
- کاهش چربی خون
- ضد حساسیت
- کنترل قند خون و پیشگیری از دیابت
- کاهش التهاب
- محافظت از قلب و عروق و پیشگیری از گرفتگی رگ ها
- کاهش وزن و لاغری
- بهبود دیابت و کاهش عوارض آن
- محافظت از کبد
بهبود زود انزالی با سیر سیاه
طبق تحقیقات صورت گرفته هم سیر سفید هم سیر سیاه در درمان زود انزالی مفید هستند. البته تحقیق علمی به صورت آزمایش مستقیم روی سیر سیاه و نتیجه آن بر زودانزالی انجام نشده است اما تحقیقات علمی رسمی اثبات کرده که مواد غذایی سرشار از منیزیم و روی می تواند به درمان زود انزالی کمک کند و سیر سفید و سیر سیاه هر دو سرشار از این دو ماده هستند.
اینکه سیر سیاه 100 درصد روی زود انزالی تاثیر دارد یا خیر هنوز به صورت کامل اثبات نشده است اما با این وجود تجربه افراد مختلف مصرف کننده سیر در ایران نشان می دهد سیر سیاه در مواردی برای درمان زود انزالی موثر بوده است.
ممکن است شما هم بعضی تبلیغاتی در رابطه با درمان زودانزالی با سیر سیاه را دیده باشید , باید بگوییم در این مدل تبلیغات اغراق می شود. سیر سیاه به تنهایی و به سرعت توان درمان زود انزالی را ندارد. بنابراین سیر سیاه برای زود انزالی موثر است و نباید انتظار تاثیر معجزه داشت.
سیر سیاه هیچ تاثیری در درمان اختلال تعوظ ندارد.
لاغری با سیر سیاه
در دو مقاله ثابت شده که سیر سیاه باعث کاهش چربی شکم , کاهش وزن و کاهش چربی مضر خون و همچنین افزایش چربی مفید خون می شود . در یک تحقیق که روی موش ها انجام شد مصرف سیر سیاه باعث تنظیم کلسترول خون و تنظیم سوخت و ساز چربی و در کل سطح چربی کاهش یافت .همچنین کلسترول و تری گلیسیرید خون نیز کاهش یافت و این نتایج باعث کاهش وزن و لاغری در موش ها شد.
در تحقیق بعدی ابتدا 91 روز به تعدادی موش غذای پرچرب دادند و بعد از آن در موش ها افزایش قند خون , افزایش چربی خون آسیب های کبدی و کلوی و آثار چاقی اتفاق افتاد . سپس غذای پر چرب آن ها را قطع کردند و به آن ها سیر سیاه دادند . بعد از خوردن سیر سیاه توسط موش ها بهبود در کبد و کاهش چربی خون و آثار مقابله با چاقی مشاهده شد . به این صورت است که می توان به این نتیجه رسید که سیر سیاه جهت جلوگیری از افزایش وزن ناشی از رژیم غذایی بسیار تاثیر گذار است.
در نتیجه پژوهش دیگری محققان دریافتند که نتیجه خوردن سیر سیاه کاهش وزن است و نکته جالب اینجاست که این کاهش وزن در اثر کمتر خوردن یا بی اشتهایی نیست!
کاهش فشار خون با سیر سیاه
سیر سیاه به چربی های خون حمله می کند و در نتیجه مانع از فشار خون و خطر سکته قلبی می شود.
نقش سیر سیاه در حساسیت و التهاب
واکنش بدن انسان در مواجه با هر مدل تهاجمی که به بدن وارد می شود انواع واکنش های بیولوژیکی ای است که باعث التهاب و بروز درد در تمام بدن می شود تا حمله خنثی شود. البته گاهی اوقات بدن به طور اشتباه سلول های خودی(سلول های بدن انسان) را با مهاجم تشخیص می دهد و باعث بیماری هایی مثل بیماری های قلبی , چاقی و انواع دیابت می شود . به عنوان مثل علت اینکه بعضی ها به گرده گل واکنش نشان می دهند همین موضوع تشخیص اشتباه است . اکثریت افراد در این مواقع با مصرف کردن داروهای ضد حساسیت و ضد التهابی این موضوع را کنترل می کنند . سیر سیاه به عنوان یک ماده غذایی ضد حساسیت و ضد التهاب به عزیزانی که برای این موضوع قرص مصرف می کنند پیشنهاد می شود.
طبق تحقیقات صورت گرفته سیر سیاه در مقابل این واکنش های آلرژیک بدن که به حساسیت منجر می شود می تواند مفید واقع شود . سیر سیاه برای ورم مفاصل و دردهای ماهیچه ای نیز به دلیل خاصیت ضد التهابی بودن مفید است. طبق نتایج به دست آمده از تجربیات مشتریان سیر سیاه برای درمان بیماری های التهابی بهتر از سیر سفید عمل می کند.
مونوسدیم گلوتامات ماده ای است که در گوجه و پنیر وجود دارد و خوردن مقدار کم آن مشکلی ایجاد نمی کند. اما اگر زیاد مصرف شود می تواند به بعضی سلول های مغزی آسیب برساند. در یک پژوهش نشان داده شده که مصرف همزمان سیر سیاه با مونوسدیم گلوتامات می تواند مانع از آسیب به سلول های مغزی شود.
ماده ای در گوجه و پنیر وجود دارد که مصرف کم آن مشکلی در بدن ایجاد نمی کند . اما چنانچه زیاد مصرف شود می تواند به بعضی سلول های مغزی آسیب برساند. در تحقیقی که اخیرا انجام شده مشخص شده که چنانچه مونوسدیم گلوتامات با سیر سیاه مصرف شود می تواند از آسیب به سلول های مغزی جلوگیری کند.
عوارض سیر سیاه
طبق تحقیقات صورت گرفته سیر سیاه عوارض خاص و قابل توجهی ندارد و مصرف عاقلانه آن حتی به صورت روزانه برای سیستم دفاعی بدن بسیار مفید است و ضرری ندارد. سیر سیاه برای لاغری هم عوارضی ندارد . می توان گفت تنها ضرر سیر سیاه متوجه ویروس ها و میکروب های بدن است ?
بارزترین خاصیت سیر سیاه کاهش فشار خون است. با در نظر گرفتن این موضوع به افرادی که به طور عادی فشار خون پایینی دارند مصرف سیر سیاه همراه با خوراکی هایی که فشار خون را بالا می برند توصیه می شود . مانند خوراکی های شور یا مصرف سیر سیاه با یک یا دو لیوان آب !
لازم به ذکر است که مصرف بیش از حد سیر سیاه قطعا با عوارض همراه خواهد بود . یکی از شایع ترین عوارض مصرف زیاد سیر سیاه مسمومیت است . پیشنهاد ما به شما مصرف روزانه یک حبه یا نهایتا 2 حبه سیر سیاه در روز است و بیشتر از این مصرف نشود.
فرآیند تخمیر سیر سیاه
در فرآیند تخمیر سیر هر چه دما بیشتر باشد تخمیر زودتر انجام می شود. سیر در دمای 70 درجه نسبت به 60 درجه با سرعت 2 برابر تخمیر می شود . بهترین دما برای تخمیر سیر دمای بین 70 تا 80 درجه است , در این دما هم کیفیت و طعم و رنگ بهتری خواهیم داشت .بهترین دما برای عملیات تخمیر سیر دمای ۷۰ درجه سانتی گراد می باشد البته این موضوع را هم باید در نظر گرفت که فقط دما موثر نیست و عوامل دیگری از جمله رطوبت محیط هم تاثیر گذار است.
در حالت طبیعی آب موجود در سیر تقریبا 63 درصد است و با فرآیند تخمیر باید به مقدار 40 تا نهایتا 50 برسد تا برای خوردن ایده ال باشد . اگر آب سیر کمتر از این مقدار شود خودرن آن سخت شده و سیر خشک می شود.
سیر ماده شکری ای در خود دارد که با ترکیب شدن با آب طعم شیرینی به آن می دهد. چنانچه سیر با دمای بالا مثلا ۸۰ تا ۹۰ درجه تخمیر شود این شیرینی از بین می رود .جالب است بدانید ماده ای در سیر وجود دارد به اسم هیدروکسی متیل فورفورال که سرشار از آنتی اکسیدان ها که همان مواد ضد سرطانی هستند و اثرات ناشی از صدمات کمبود اکسیژن را هم برطرف می کنند.
برای آشنایی با روش های صحیح مصرف سیر سیاه به این صفحه مراجعه کنید: نحوه مصرف صحیح سیر سیاه
برای خرید سیر سیاه با بهترین قیمت و کیفیت به این صفحه مراجعه کنید: خرید سیر سیاه
ممنون از شما مقاله بسیار خوبی بود
ممنونم از توجه و نگاه شما , سالم و تندرست باشید
ممنون از اطلاعات خوب و کاملتون